RAV4

 

Dizenjuar per te qene ne qender te ngjarjeve Per me shume se 20 vjet, RAV4 – SUV kompakt origjinal – perkufizon shpirtin e aventures “ Une do te shkoj aty ku shoin syte e mi”. Me format e buta dhe pamjen e fuqishme, Rav4 e re ju sfidon te guidoni kudo qe ju shkoni – nen dritat e nates te qytetit ose ne aventurat e guximshme jashte urbane. Crossover i pare kompakt ishte sinonim me aftesite 4x4, dhe RAV4 i ri i sofistikuar ofron tani teknologjine hybrid, nje pamje te re agresive dhe nje seri inovacionesh te rendesishme. Hybrid: Me e mira e te dy boteve Teknologjia hybrid e RAV4 dhe talenti i gjitheanshem kane bere nje aleance te fuqishme, produkti i te ciles ka fuqi te jashtezakonshme dhe sofistikim ne te njejten shoqeri me kosto te uleta operimi dhe niveli ndotje. Inovacion i vazhdueshem: Ne zemer te cdo Rav4. Rav4 i ri prezanton nje game te gjere te teknologjive inovative, nga dinamikat avantgarde te sistemit te ri Hybrid nepermjet sigurise, e cila mundesohet nga Toyota Safety Sense tek pamja 360 ° ekstremisht e rehatshme e makines ne ekran. Shikoje te gjithe pamjen me nje shikim. Per here te pare tek Toyota, monitori 360 ° kombinon informacinin nga kater kamerat dhe tregon nje pamje te plote te situates rreth RAV4. Me nje imazh te qarte ne ekran, shoferi mund te zgjedhe midis dy llojeve te prezantimit te informacionit. Nje pamje “levizeshe” ose nje “shikim nga kamera” per te pare per pengesa ose rreziqe te fshehura kur leviz ne shpejtesi te uleta , pas ose manovroni ne hapesira te ngushta. Me shume arsye per te zbuluar. Kur shpejtesia e ktheses rritet, Sistemi i Kontrollit te integruar Aktiv Rav4 (IDDS) nderhyn edhe me seriozisht dhe sistemi AWD mundeson besim shtese per te perballur situatat sfiduese. Drejt sfides Kur rruga behet e veshtire dhe ti do ferkim ekstra, RAV4 i ri Hybrid AWD ta jep ate menjehere, duke siguruar besim te plote per te perballur situatat . Fuqia per te terhequr Me nje kapacitet te larte terheqes deri ne 1650kg per modelet hybrid, ti mund te terheqesh cdo gje qe RAV4 e lejon. Toyota Safety Sense: I pergatitur ne cdo situate Siguria juaj eshte prioriteti yne kryesor, keshtu qe gama e RAV4 vin me Toyota Safety Sense – nje kombinim i gjashte pikave aktive te teknologjise – dhe nje sistemi i pikes se vdekur qe ju jep ju nje ndjenje sigurie dhe besimi ne guidim. Sistemi i njohjes se Kembesoreve Para-Perplases Sistemi Para-Perplases perdor nje kamera dhe radar me vale milimetrike, te cilat sebashku njohin kembesoret dhe makinat e tjera para ne rruge. Neqoftese sistemi kalkulon qe ka nje perplasje potenciale, shoferi merr nje mesazh audio dhe sinjal vizual si edhe asistence ne frenim. Neqoftese shoferi nuk merr veprim ne kohe, sistemi automatikisht frenon qe te ule impaktin e perplasjes. Pilot i adaptueshem automatik Piloti i adaptueshem automatik perdor nje radar me vale milimetrike qe automatikisht rregullon shpejtesine e RAV4 ne lidhje me makine perpara dhe mban distance – nje sistem qe lehteson shoferin ne trafikun me distance te madhe ne autostrade. Sistemi i njohjes se karaktereve Sistemi i njohjes se trafikut perpara jush tregon informacion te nevojshem si limiti i shpejtesise ose ndalimi i parakalimit ne displain qendror TFT. Ky sistem mundeson gjithashtu paralajmerim audio dhe vizual neqoftese nuk i keni pare disa nga parandalimet. Sistemi Paralajmerues i lenies se korsise. Duke perdorur nje kamera qe dallon korsite perpara makines, sistemi jep nje sinjal paralajmues audio dhe vizual dhe, neqoftese eshte e nevojshme, kthen timonin neqoftese makina fillon te devioje pa ndezur sinjal. Shoferi mund te korrigjoje trajktoren ne cdo kohe.

TOYOTA RAV4 SHIKOJENI BOTEN NGA NJE KENDVESHTRIM I RI